четвер

Наказ департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації від 08.10.15 р. № 284 "Про проведення в області всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2016"

  
ТЕPНОПІЛЬСЬКA  ОБЛAСНA  ДЕPЖAВНA  AДМІНІСТPAЦІЯ
ДЕПАРТАМЕНТ  ОСВІТИ  І  НАУКИ

46021 м.Тернопіль, вул. М.Грушевського, 8, тел: (0352) 52-23-53, факс: (0352) 25-27-28, e-mail: toblosvita@ukrpost.ua
Н  А  К  А  З
м.Тернопіль
08.10.2015 p.                                                                                                       № 284

Про проведення в області всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2016»


Відповідно до  Указу Президента України від 29 червня  1995 року № 489 «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», постанов Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 року № 638 та від 14 вересня 2005 року №900, наказу Міністерства освіти і науки від 24.09.2015 №969 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016»,  з метою пошуку і підтримки творчо працюючих педагогів області, активізації роботи з поширення кращого педагогічного досвіду та педагогічних інновацій
НАКАЗУЮ :
1. Провести в області у 2015/2016 навчальному році всеукраїнський конкурс «Учитель року» (далі - Конкурс) в номінаціях «Англійська мова», «Захист Вітчизни», «Історія», «Математика» у такі терміни:
  I тур - районний ( міський ) – з 01 по 15 грудня 2015 року ;
  II тур - обласний - у 2 етапи:
  відбірковий – з 21 грудня 2015 року по  12 січня 2016 року,
  фінал – у січні 2016 року.
2.  Забезпечити проведення обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» відповідно до Умов проведення ІІ (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в Тернопільській області, які затверджені наказом управління освіти і науки облдержадміністрації від 25.11.2006р. № 460, та з урахуванням методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України до проведення Конкурсу (лист МОН від  05.11.2014 №1/9-578).
3. Затвердити склад оргкомітету (додаток 1) та фахових журі (додаток 2) обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016».
4. Відділам освіти райдержадміністрацій, управлінню освіти і науки  Тернопільської, управлінню освіти Чортківської міських рад:
4.1. Для організації та проведення I туру Конкурсу створити оргкомітети і фахові журі. Персональний склад оргкомітетів, журі, порядок проведення Конкурсу затвердити наказами районного відділу освіти, управління освіти і науки Тернопільської, управління освіти Чортківської міських рад.
4.2.  Звіти оргкомітетів про підсумки I туру Конкурсу (додаток 3), заявки на участь переможців (один у кожній номінації), особисті заяви вчителів-переможців про згоду брати участь в обласному турі разом з матеріалами, визначеними чинним Положенням про всеукраїнський конкурс «Учитель року», які розкривають систему роботи, ідеї, методи, технології педагогічного працівника (додаток 4), надіслати до 18 грудня 2015 року в оргкомітет обласного туру Конкурсу.
4.3. Фінансування I туру Конкурсу здійснити за рахунок коштів місцевих бюджетів.
5. Оргкомітету обласного туру Конкурсу:
5.1. Розмістити матеріали переможців І туру на сайті Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти в рубриці «Учитель року».
5.2. У рамках відбіркового етапу ІІ туру Конкурсу провести педагогічний форум «Пошуки. Знахідки. Творчість» за участю усіх переможців І туру та працівників методичних установ області.
5.3. Організувати роботу фахових журі з вивчення матеріалів переможців І туру під час відбіркового етапу ІІ туру.
5.4.   До 12 січня 2016 р. спільно з фаховими журі визначити склад фіналістів та надіслати їм запрошення на участь у фіналі обласного туру Конкурсу.
5.5. Розробити програму проведення та провести фінал обласного туру Конкурсу на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти 24-25 січня 2016 року.
5.6. До 10 лютого 2016 року надіслати інформацію про підсумки проведення першого та другого турів Конкурсу на адресу Інституту модернізації змісту освіти (вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 36, к. 317, м. Київ, 03035).
5.7. До 20 лютого 2016 року підготувати матеріали для участі переможців обласного туру в ІІІ заключному турі конкурсу й надіслати їх до регіональних оргкомітетів.
5.8. Забезпечити участь переможців ІІ туру у відбірковому (заочному) етапі ІІІ (заключного) туру Конкурсу.
5.9. Підготувати пропозиції щодо фіналістів II туру про зарахування участі в Конкурсі при черговій та позачерговій атестації, присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань, нагородження відзнаками Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
 6.  Тернопільському обласному  комунальному інституту  післядипломної педагогічної освіти:
6.1. Здійснити організаційно-педагогічне та науково-методичне забезпечення підготовки і проведення обласного туру, направлення матеріалів на заключний тур Конкурсу.
6.2. До 10 грудня 2015 року підготувати кошторис видатків на проведення обласного туру і забезпечити фінансування Конкурсу.
  7. Начальнику відділу фінансово-економічного та правового забезпеченняголовному бухгалтеру  Шкарпій І.П. забезпечити своєчасне фінансування Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти для проведення конкурсу згідно із кошторисом в межах асигнувань на 2015 рік.

8. Контроль  за  виконанням  наказу доручити заступнику директора департаменту – начальнику управління дошкільної, загальної середньої, спеціальної, позашкільної освіти, виховної та кадрової роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації Біловус Н.Ю.

 



                Директор департаменту                                 Л.Л.Крупа


Біловус
Свінних
Вітер












Додаток 1
до наказу департаменту освіти і науки
облдержадміністрації       №284
від  08.10.2015 р.

Склад оргкомітету
обласного туру  Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016»

Біловус Наталія Юліанівна

- заступник директора департаменту – начальник управління дошкільної, загальної середньої, спеціальної, позашкільної освіти, виховної та кадрової роботи, голова

Свінних Галина Григорівна
- заступник директора обласного комунального інституту післядипломної  педагогічної освіти, заступник голови
Тимчишин Ольга Іванівна
- методист  обласного  комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, секретар
Букавин Іван Ярославович
- методист обласного комунального інституту  післядипломної педагогічної  освіти
Мокей Людмила Іванівна
- голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки
Давибіда Лариса Богданівна

- начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та кадрової роботи управління дошкільної, загальної середньої, спеціальної, позашкільної освіти, виховної та кадрової роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації

Фука Микола Михайлович
- методист обласного комунального інституту післядипломної  педагогічної освіти
Коростіль Марія Петрівна
- методист обласного комунального інституту  післядипломної педагогічної  освіти
Кухар Валентина Миколаївна
- голова Тернопільської міської ради профспілки працівників освіти
Полева Раїса Павлівна
- методист обласного комунального інституту післядипломної  педагогічної освіти
Пришляк Ірина Михайлівна
- методист обласного комунального інституту  післядипломної педагогічної  освіти
Уруська Лідія Володимирівна
- методист обласного комунального інституту  післядипломної педагогічної  освіти
Ханзель Жанетта Іванівна
- методист обласного комунального інституту  післядипломної педагогічної  освіти
Чорна Ірина Михайлівна
- голова громадської ради рип департаменті освіти і науки облдержадміністрації









Додаток 2
до наказу департаменту освіти і науки
облдержадміністрації       № 284
від  08.10.2015 р.


Склад журі
обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016»
у номінації «Англійська мова»

Морська Лілія Іванівна Іванівна
- завідувач кафедри англійської філології Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, доктор педагогічних наук, професор, голова журі  (за згодою)
Гурська Наталія Петрівна
- учитель англійської мови Козівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2, учитель-методист, лауреат обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2009»
Журба Галина Богданівна
- методист Збаразького районного методичного кабінету
Лучин Ірина Зенонівна
- учитель англійської мови Заліщицької державної гімназії, учитель-методист, лауреат всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2009»
Ямелинець Леся Василівна
- учитель англійської мови Теребовлянської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, учитель-методист, лауреат обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2012»


Склад журі
обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016»
у номінації «Захист Вітчизни»

Гудима Арсен Арсенович
- завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Тернопільського державного медичного університету  імені І.Горбачевського, доктор медичних наук, професор, голова журі (за згодою)
Гарасимів Ігор Михайлович
- заступник завідувача - начальник навчальної частини кафедри медицини катастроф та військової медицини Тернопільського державного медичного університету  імені І.Горбачевського, кандидат медичних наук, доцент, полковник медичної служби (за згодою)
Колос Ігор Богданович
- завідувач Зборівського районного методичного кабінету
Машталяр Петро Степанович
- учитель Захисту Вітчизни Бучацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3
Яцентюк Мирослава Романівна
- заступник директора з виховної роботи, учитель Захисту Вітчизни НВК «Лановецька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 - гімназія»

Склад журі
обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016»
у номінації «Історія»

Бармак Микола Валентинович
- декан історичного факультету  Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, доктор історичних наук, професор, голова журі
Горин Надія Іванівна
- учитель історії Джуринської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чортківського району, учасник обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року -  2015»
Дмитрів Леся Миронівна
- заступник директора,  учитель історії загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. смт. Гусятин, старший вчитель
Ніраз Юрій-Віктор Васильович
- учитель історії Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. Підгаєцького району, учитель-методист, лауреат обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року -  2005»
Приймич Лариса Іванівна
- учитель історії  та правознавства Шумського ліцею, учитель-методист, лауреат обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року -  2015»

Склад журі
обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016»
у номінації «Математика»

Гром’як Мирон Іванович
- декан фізико-математичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, кандидат фізико-математичних наук, доцент, голова журі (за згодою)

Возна Марія Степанівна
- учитель математики Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №23, вчитель-методист, переможець обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2004»

Жолобанюк Оксана Дмитрівна
- директор,  учитель математики Борщівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2, вчитель-методист, лауреат обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року -  2007»

Іванюк Тетяна Георгіївна
- методист обласного комунального інституту  післядипломної педагогічної  освіти, лауреат обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року -  2007»

Шегера Світлана Володимирівна
- методист Кременецького районного методичного кабінету 

                                    







Додаток 3
до наказу департаменту освіти і науки
облдержадміністрації       № 284
від  08.10.2015 р.


Інформація про підсумки проведення першого туру
всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016»

№ п/п
Номінація
Кількість учасників І туру
Прізвище, ім’я, по батькові переможця, місце роботи, посада
Мобільний телефон
e-mail переможця
1
Англійська мова



2
Захист Вітчизни



3
Історія



4
Математика









Додаток 4
до наказу департаменту освіти і науки
облдержадміністрації       № 284
від  08.10.2015 р.



Перелік матеріалів учасника обласного туру
всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016»

1. Заява вчителя про участь у Конкурсі.
2. Анкета учасника Конкурсу встановленого зразка.
3. Інформаційна картка учасника ІІ (обласного) туру Конкурсу.
4. Лист-представлення відділу освіти райдержадміністрації, управління освіти  і науки Тернопільської міської ради, управління освіти Чортківської міської ради.
5. Висновок районного (Чортківського міського) методичного кабінету, Тернопільського комунального методичного центру НОІМ про педагогічну та методичну діяльність учасника (обсяг до 2 сторінок).
6. Перелік публікацій (якщо такі є).

Вимоги та рекомендації щодо оформлення  матеріалів учасника
обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016»

1. Заява написана власноруч про згоду брати участь в Конкурсі подається на ім’я голови оргкомітету.
2. АНКЕТА учасника другого туру  всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2016»
1.
Прізвище, ім’я та по батькові
2.
Дата  і місце народження
3.
Повна домашня адреса з поштовим індексом, телефон, e-mail
4.
Паспортні дані (серія, №, ким, коли виданий, адреса реєстрації)
5.
Ідентифікаційний код
6.
Які навчальні заклади закінчили, у якому році, спеціальність за дипломом
7.
Місце роботи (повна назва, адреса, телефон закладу, e-mail)
8.
Стаж роботи:    загальний,
9.
у тому числі педагогічний:
10
Кваліфікаційна категорія
11
Звання
12
Державні нагороди, відзнаки (обов’язково рік нагородження)
13
Класи, в яких викладаєте
14
Педагогічне кредо
15
Інноваційні форми роботи та технології, що використовуєте
16
Власний особистісний і педагогічний портрет (у формі короткої замітки обсягом до однієї сторінки)
17
Даю згоду на внесення інформації в базу даних та публікацію матеріалів в періодичних та інших освітянських  виданнях з можливим редагуванням
18
Підпис учасника _____________________                            Дата______________________
3. Інформаційна картка учасника  третього (заключного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2016»
1. 
Прізвище, ім’я та по батькові
2. 
Фото конкурсанта
3. 
Місце роботи (найменування освітнього закладу відповідно до статуту)
4.     
Посада
5.     
Педагогічний стаж роботи
6.     
Кваліфікаційна категорія
7.     
Звання
8.
Педагогічне кредо
9.
Інноваційні форми роботи та технології, що використовуєте
10.
Власний особистісний і педагогічний портрет (у формі короткої замітки обсягом до однієї сторінки в електронній формі)
11.
Посилання на блог*
* У випадку відсутності блогу, вчитель подає опис (до 5 сторінок тексту) та презентацію (до 12 слайдів) досвіду, матеріали з досвіду роботи (розробки уроків, позакласних заходів).  
4. Лист-представлення відділу освіти райдержадміністрації, управління освіти і науки Тернопільської, управління освіти Чортківської міських рад:
Ø  подається на бланку відділу освіти райдержадміністрації, управління освіти і науки Тернопільської, управління освіти Чортківської міських рад за підписом начальника (завідувача) відділу, управління;
Ø  обсяг листа до 1 друкованої сторінки.
4. Висновок районного (Чортківського міського) методичного кабінету, Тернопільського комунального методичного центру НОІМ про педагогічну, управлінську та методичну діяльність учасника:
Ø  подається на бланку методичного кабінету (ТКМЦ НОІМ) за підписом завідувача (директора);
Ø  у висновку про вчителя слід викласти відомості про систему його роботи, результативність діяльності (участь учнів у предметних олімпіадах різних рівнів, МАН, конкурсах, конференціях, виставках, фестивалях тощо), методичну діяльність на рівні навчального закладу, району, міста, області;
Ø  обсяг висновку до 2 друкованих сторінок.

6. Перелік публікацій вчителя (якщо такі є) оформляється з дотриманням вимог  Бібліографічного опису літературних (інформаційних) джерел за стандартом «Бібліографічний запис. Бібліографічний опис» (ДСТУ 7.1:2006).   

Вимоги та рекомендації щодо оформлення  матеріалів учасника
обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015»

 1. Документи подаються відповідно до поданого вище переліку і оформляються на паперових та електронних носіях; у випадку підготовки матеріалів до п. 3.* - тільки на електронних носіях.
2. Матеріали у паперовому вигляді надаються в одному екземплярі та зібраними в папку.
3. Матеріали в електронному варіанті подаються на компакт-диску із зазначенням на ньому прізвища, імені та по батькові учасника конкурсу, району, який він представляє. Компакт-диск подається у пластиковому футлярі.
4. Текст набирається на аркушах білого паперу стандартного формату А-4, з використанням шрифтів текстового редактора Word, кеглем 14, через 1,5 інтервали (30 рядків на сторінці) з дотриманням таких розмірів полів: верхнього, нижнього і лівого – 20 мм, правого – 10 мм.

Не підлягають розгляду матеріали, підготовлені з порушенням вимог щодо їх оформлення.





Немає коментарів:

Дописати коментар