вівторок

Презентація книги
Микулинецька римо-католицька парафія Пресвятої Трійці в контексті дослідження історії містечка
Микулинецька римо-католицька парафія Пресвятої Трійці в контексті дослідження історії містечка – так названо книгу, презентація якої відбулася 9 березня в шкільній бібліотеці Микулинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Захід розпочався спільною молитвою Отче наш, після чого зі вступним словом до присутніх звернулася заступник директора школи з виховної роботи Дрипка Надія Миколаївна.
Автором книги стала наша землячка, вчитель історії та правознавства Найчук-Сивак Ольга Олегівна. Ця книга про рідний край, в якій на основі комплексного й об’єктивного аналізу джерел та архівних матеріалів поглиблено дослідження історії Микулинецької римо-католицької парафії Пресвятої Трійці, а також розглянуто історію самого містечка; обґрунтовано основні закономірності виникнення, функціонування і розвитку даної спільноти на фоні політичних, соціальних та культурних процесів містечка; показано основні соціальні та релігійні напрями діяльності громади.
Про свою книгу та історію її написання розповіла сама авторка Ольга Олегівна. Матеріали рукопису можна використовувати на уроках історії, художньої культури, зарубіжної літератури та краєзнавства. Вона для всіх микулинчан, які хочуть знати історію рідного краю.
Теплі слова вітань з побажаннями нових творчих здобутків на творчій ниві висловили шкільний бібліотекар Кулян Наталія Андріївна та учні школи.
Надія Дрипка, заступник директора школи з
виховної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар